Петковић: Никад тежи разговор Вучића са представницима Квинте и ЕУ

СРНА
Петковић: Никад тежи разговор Вучића са представницима Квинте и ЕУ

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да предсједник Србије Александар Вучић никада није имао тежи разговор са представницима Квинте и ЕУ као вечерас у Београду поводом одлуке Приштине да укине динар као платежно средство на Космету.

Петковић је вечерас, након састанка у згради Предсједништва, рекао новинарима да је Вучић на овом састанку снажно бранио интерес српског народа на Косову и Метохији, а прије свега њихово право на опстанак и на живот.

Он је додао да је свима било јасно да је главни кривац премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти.

Петковић је истакао да ће Вучић и сутра имати бројне разговоре, телефонске развговоре о томе да се учини све што је до Србије да овакво понашање Куртија коначно неко заустави.

"Одлуке ћемо доносити стрпљиво, мудро и одговорно, имајући пред собом дугорочни циљ", нагласио је Петковић.

Он је додао да ће се у наредних дан или два Вучић обратити јавности о овој теми и положају српског народа на Косову и Метохији, који је угрожен одлуком о укидању динара у покрајини.

Претходно је из Кабинета предсједника Србије објављено да неће бити никаквог саопштења са састанка који је Вучић одржао са представницима Квинте и ЕУ и да би "свака формална ријеч била сувишна".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана