Петковић: Ничије политичке амбиције не смију бити изнад здравља људи

Срна
Foto: Aрхива

БЕОГРАД- Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је поводом најава из Приштине да ће покренути истрагу у случају доласка вакцине против вируса корона на Космет да ничије политичке амбиције не смију да буду изнад здравља и живота људи.

"Вирус корона не познаје нечије етничко порекло, што добро разуме Србија која према препоруци председника Александра Вучића настоји да обезбеди довољне количине вакцина и за друге заједнице и средине на Косову и Метохији, као што смо у јеку пандемије поклонили 1.000 пи-си-ар тестова Институту за јавно здравље у Приштини. Наша је обавеза да обезбедимо довољне количине вакцина за све грађане, без изузетка", рекао је он.

Петковић је нагласио да је незамисливо да неко политику ставља изнад очувања живота и да у тренутку када се читав свијет бори са пандемијом и када се ближи цифри од два милиона преминулих жели да се обрачунава са вакцинама и спречава имунизацију.

"Србија и њен председник увек ће јавно и опште добро ставити изнад дневне политике. Србија је поносна што смо први у региону и други у континенталној Европи кренули са имунизацијом, јер је код ове пошасти време одлучујући фактор", рекао је Петковић, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је поновио да у борби за очување здравља грађана, политици нема мјеста, јер се сви боре против истог, невидљивог непријатеља.

"За Србију пут хуманости и солидарности нема алтернативу", закључио је Петковић.

Тужилац самопроглашеног Косова Александар Љумези најавио је да ће почети истрагу у случају доласка вакцине против ковида 19 на Косово и Метохију као и да ће, ако Тужилаштво пружи довољно доказа кривична истрага одмах почети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана