Петковић ни на Видовдан не може на КиМ

Танјуг
Петковић ни на Видовдан не може на КиМ

БЕОГРАД - Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да су приштинске власти, на челу са Аљбином Куртијем, забраниле директору Канцеларије Петру Петковићу да највећи празник Видовдан проведе са српским народом на КиМ, као и да „Курти тиме, уочи нове рунде дијалога у Бриселу, ставља до знања да га не занима нормализација односа“.

Због противправних забрана Приштине, додају, Петковићу је већ годину и по дана онемогућено да посјети КиМ и са Србима у Покрајини прослави највеће празнике и уручи им помоћ.

-До ове забране долази уочи нове рунде дијалога у Бриселу на високом политичком нивоу и нема сумње да је Курти и на овај начин желео да покаже да га никаква нормализација односа не занима и да је једина његова политика кршење свих постигнутих споразума - истиче се у саопштењу.

Иако је Петковићева посјета најављена у складу са свим важећим договорима и споразумом о слободи кретања, а сврха је била искључиво вјерског карактера, уз посјету социјално угроженим породицама, како наглашавају, Курти је посјету забранио и тиме погазио све тековине бриселских преговора. Упркос свему, Београд ће наставити да помаже свој народ на КиМ и неће наседати на Куртијево тренирање мишића и провокације, а он ће у Бриселу добити лекцију какву заслужује, додаје се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана