Петковић: Недопустива забрана уласка српским званичницима, Лајчак да реагује

Танјуг
Петковић: Недопустива забрана уласка српским званичницима, Лајчак да реагује

БЕОГРАД/КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изразио је наду да ће посредник ЕУ у дијалогу Београда и Приштине Мирослав Лајчак током посјете Приштини изнијети пред приштинске званичнике питање забране уласка на Космет званичницима Србије чиме се крши споразум о слободи кретања.

Петковић је подсјетио да је Приштина данас једностраним потезом забранила улазак на Косово и Метохију за троје министара у Влади Србије који су хтјели да са својим народом прославе Видовдан.

Он је навео да је, осим министру просвјете Бранку Ружићу, директору Канцеларије Владе Србије за ИТ и е-Управу Михаилу Јовановићу, улазак забрањен и министрима рада Дарији Кисић Тепавчевић и спорта Вањи Удовичићу.

Петковић је рекао новинарима у Косовској Митровици да је недопустиво то што је без икаквог образложења министрима забрањен улазак на простор Косова и Метохије иако је захтјев поднесен на прави начин, како предвиђа споразум, те послата најава, преноси "Косово онлајн".

"Ако хоћемо да идемо у правцу нормализације односа сасвим је природно да се бар за велике празнике не забрањује улазак министрима на простор Косова и Метохије јер ми не забрањујемо улазак званичницима из Приштине који затраже да уђу на простор централне Србије", рекао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана