Петковић: Нашем народу на Космету дозлогрдило

Танјуг
Петковић: Нашем народу на Космету дозлогрдило

БЕОГРАД - Одлучном дипломатском борбом предсједника Србије Александра Вучића и Београда, нарочито интензивно у посљедња 24 часа, успјели смо да Квинта и САД изврше притисак на Аљбина Куртија и да Приштина одложи примЈену одлука о регистарским таблицама и документима, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Он је изразио наду да је „период испред нас период где ћемо у Бриселу, уз тешку политичку борбу, пробати да дођемо до компромисног решења“.

-Приштина је и након поноћи наставила да издаје улазно-излазни документ, то није испоштовано, разговарамо са Србима на КиМ, учинићемо све што је до нас да сачувамо мир и стабилност, али нашем народу је дозлогрдило, нико не може више да трпи терор Аљбина Куртија - рекао је Петковић за РТС.

Петковић је указао да је јасно да су Курти и Приштина жељели сукобе и навео да су базу Белведере у јужном дијелу Косовске Митровице довели стотине оклопних возила и до зуба наоружаних специјалаца Росу, који су, како наводи, имали за циљ да током ноћи упадну на сјевер КиМ и обрачунавају се са голоруким српским народом.

Петковић је нагласио да је ситуација веома драматична и да је Београд на то упозоравао недјељама и мјесецима уназад.
Истакао је да је јучерашње обраћање Вучића била молба да сачувамо мир и стабилност и молба Квинти да уразуми Куртија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана