Петковић: Напад на Трајковиће посљедица антисрпске политике Аљбина Куртија

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је да је вечерашњи напад на кућу породице Трајковић у Кишници код Грачанице посљедица мржње и антисрпске политике Аљбина Куртија.

Петковић је на "Твитеру" написао да је разговарао са Трајковићима, подсјећајући да се ова породица више пута нашла на мети албанских екстремиста.

"Управо сам разговарао с домаћином Трајковићем на чију је кућу у насељу Кишница вечерас бачен Молотовљев коктел. Он и породица више пута су били на мети албанских екстремиста. Овај напад је последица мржње и антисрпске политике Аљбина Куртрија који овакве терористичке нападе подржава", навео је Петковић.

У инциденту који се догодио око 20 часова није било повријеђених, а полиција обавља увиђај.

Зоран Трајковић испричао је за РТВ Грачаница да се су прво зачуле сирене аутомобила испред куће, а потом и ударац у врата.

- Ми смо изашли и видјели да су бацили Молотовљев коктел. Одмах смо позвали полицију, чекамо и екипу форензике да стигне - рекао је Трајковић, који је у кући био са својом шесточланом породицом.

Он је истакао да су сви узнемирени, а нарочито његова трудна супруга и трогодишњи син.

Ово није први напад на породицу Трајковић, пошто је прије неколико месеци на њиховој огради исписан графит УЧК, а прије двије године Зорана је напало неколико комшија Албанаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана