Петковић: Мир, стабилност и економски напредак - гаранти будућности

Срна
Foto: гс

ШТРПЦЕ - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је данас у Штрпцу да су гаранти побједа три кључне поруке мир, економски развој и стабилност, које Србима на Космету шаљу држава Србије и предсједник Александар Вучић.

Говорећи о наставку дјалога Београда и Приштине, Петковић је истакао да се мора очувати мир и апеловао да Срби да не насједају на провокације.

"Само заједно, уједињени и окренути ка будућности можемо да постигнемо све што желимо", рекао је Петковић, који је у селу Беревце код Штрпца присуствовао свечаном отварању спортске сале.

Он је истакао да су Срби и Албанци осуђени да живе заједно, те да се рјешења за сва тешка питања морају наћи у договору о нормализацији односа Приштине и Београда.

"Важно је да живимо у миру, да свако може да живи нормално са својим породицама и да гради своју будућност", поручио је Петковић.

Он је најавио да ће убрзо почети реализација пројекта водоснабдијевања Штрпца, вриједног готово 45 милиона евра и додао да су средства обезбијеђена путем Канцеларије за Косово и Метохију.

"Борићемо се и за нашу Сиринићку жупу како би смо овде обезбедили живот достојан човека у 21. веку", нагласио је Петковић. Према његовим ријечима, помоћ државе Србије пољопривредницима, привреди, српским школама и болницама, која је и до сада била значајна, биће знатно увећана. "Водићемо рачуна о сваком нашем запосленом, сваком пољопривреднику и о сваком нашем детету, о радницима у Ски-центру Брезовица, јер је политика предсједника Србије Александра ВУчића политика будућности", додао је Петковић.

Градоначелник Штрпца Далибор Јевтић је, захваливши држави Србији за непрестану помоћ, истакао да ће инвестиције у развој Штрпца и Сиринићке жупе, бити знатно увећане и да ће убрзо омладина у овом граду на југу Косова и Метохије о трошку Министарства за повратак и заједнице добити још један савремени спортски објекат.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана