Петковић: Куртијева одлука о смјени српског судије - незапамћен скандал

Срна
Петковић: Куртијева одлука о смјени српског судије - незапамћен скандал

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је као скандал незапамћених размјера најновију одлуку приштинског премијера Аљбина Куртија да смијени предсједницу Основног суда у Косовској Митровици Љиљану Стевановић зато што је недавно присуствовала састанку Срба са Космета са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду.

Петковић је истакао да је то директни политички реваншизам, као и да је Курти тим потезом "загазио у нову еру политичког насиља и обесправљивања Срба и показао да на челним мјестима у институцијама које припадају српском народу жели да види послушнике, а не људе од интегритета каква је Стевановићева".

Он је напоменуо да је Љиљана Стевановић прихватила да обавља посао предсједнице Основног суда у Косовској Митровици зато што ју је Србија позвала и замолила, а не на своју руку, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Подсјетио је да је у фокусу недавног састанка Срба са Косова и Метохије и Вучића било кршење основних људских и грађанских права Срба на Космету и настојање да се сачува мир и стабилност.

"Међутим, најновији Куртијеви потези директно дестабилизују ситуацију не терену, угрожавају тешко стечени мир и показују да му је намера да поништи све споразуме и затре сваки траг српског народа на Косову и Метохији", рекао је Петковић.

Он је поручио да Куртијево насиље неће успјети, јер ће Србија наставити да чува мир и стабилност, али никада неће дозволити да српски народ буде прогоњен и малтретиран само зато што је уз своју државу Србију.

"Председник Александар Вучић и држава Србија наставиће да снажно и одлучно буду уз свој народ на Косову и Метохији", навео је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана