Петковић: Курти забранио да посетим повређене српске дечаке

Танјуг
Петковић: Курти забранио да посетим повређене српске дечаке

БЕОГРАД – Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да му је синоћ Аљбин Курти забранио да посјети повријеђене српске дјечаке Милоша и Стефана у болници у Грачаници.

-Иако сам затражио да ми буде омогућена посета рањенима, наишао сам на блокаду. Нико не може спречити истину о страдању наше деце! Јесу ли то европске тековине? - написао је Петковић на Твитеру.

Петковић је рекао да се  чуо са породицама рањених, као и да им је понудио сву помоћ Канцеларије за КиМ и Владе Републике Србије.

-Можете ли да замилите тог човека, односно нечовека, монструма, који пуца на Божић на српску децу само због тога што носе српске бадњаке. И сада нека они који свакога дана нападају српски народ и говоре да су Срби на северу криминалци, нека кажу ко су заправо криминалци и убице. Они су на другој страни. Само због тога што су носили бадњаке и што носе српско име и презиме, Милош и Стефан су упуцани - рекао је Петковић, а преноси Косово онлајн.

Додао је да су дјечаци пуком срећом остали живи, али да је „неко желео да нам приреди крвав Божић“.

-Не може да прође ни један велики верски празник без инцидената, напада и застрашивања српског народа на КиМ. Наравно, о свему овоме сазнаће читав свет. Ми смо већ обавестили међународну заједницу, лично сам обавестио и Лајчака, Брисел, да укажемо на оно што се дешава сваког дана на Косову - оценио је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ је упитао "зашто Срби не могу да буду мирни ни на највећи хришћански празник Божић".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана