Петковић: Курти се све више уплиће у лажи

Срна
Петковић: Курти се све више уплиће у лажи

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је да се премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти све више уплиће у сопствене лажи и недосљедности док се упиње да побјегне од обавезе формирања Заједнице српских општина (ЗСО) у складу са Бриселским споразумом.

Петковић је указао да је јасно да онај који је ЗСО називао дјетињаријом и тврдио да Бриселски споразум не постоји сада у Приштини има проблем да својој јавности објасни зашто је у Охриду пристао да формира ЗСО према валидним документима - Првом бриселском споразуму и пратећим споразумима.

-Да је то тако, потврђују и међународни представници у својим изјавама и не постоји та временска машина која Куртија може да врати десет година уназад како би изнова написао Бриселски споразум - навео је Петковић у саопштењу за јавност.

Он тврди да Куртијеви покушаји да оспори принципе формирања ЗСО показују шта га жуља, а то је "чињеница да Београд неће признати такозвано Косово, као што се неће ни сагласити да Приштина постане члан УН док год је Александар Вучић на челу Србије.

-Јасно је да би Курти највише волео да на Косову и Метохији нема Срба и да има етнички чисте албанске градове, али чињеница је да Срби остају и опстају на својим вековним огњиштима и нема тог Куртија који их више икада може протерати - закључио је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана