Петковић: Курти нема шта да тражи на сјеверу, дочекао га само Росу

Срна
Петковић: Курти нема шта да тражи на сјеверу, дочекао га само Росу

БЕОГРАД - Премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти нема шта да тражи на сјеверу покрајине и његова једина намјера је да изазове тензије, провокације и нестабилност, поручио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Он је навео да чињеница да су Куртија на сјеверу Косова и Метохије дочекали само припадници Росу, најбоље говори колико он тамо нема шта да тражи.

Петковић је у осврту на јучерашњу посјету Куртија сјеверу покрајине гдје живе већински Срби рекао да нема сумње да је Курти добро запамтио како му је српски народ недвосмислено показао да нема шта да тражи на сјеверу Косова и Метохије када је посљедњи пут јавно покушао да крочи у неку српску средину.

"Зато сада мора да се прикрада и `храбро` снима, да убеди себе да је заиста био на северу", рекао је Петковић, саопштено је из Канцеларије.

Он је оцијенио да је добро да је Курти детаљно гледао посјету премијера Србије Ане Брнабић Косовској Митровици, Звечану и Лепосавићу јер је могао да научи како се шаљу поруке мира, демократије и стабилности и кога Срби једино прихватају за свог премијера.

Премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти боравио је јуче на сјеверу Космета са тамошњим министром унутрашњих послова. Он је на "Фејсбуку" објавио видео запис посјете и навео да је обишао нову базу Косовске полиције у Јасеновику, али и камп Белведере у јужном дјелу Косовске Митровице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана