Петковић: Курти једина опасност за мир и стабилност на Балкану

СРНА
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД- Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић је оцијенио да једини који представља опасност за мир и стабилност на Западном Балкану јесте премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, кога је назвао "малим балканским Хитлером", који сања да до последњег Србина очисти простор јужне српске покрајине.

Коментаришући Куртијеву изјаву да је предсједник Србије Александар Вучић "мали Путин" и да са "Путиновим пријатељем у Републици Српској" угрожава мир на Балкану, Петковић је навео да Куртију у његовим "хитлеровским сновима и плановима" смета Вучић који се "лавовски бори за интересе српског народа на Косову и Метохији". 

Петковић је истакао да Вучић неће дозволити било коме да етнички очисти српски народ из јужне српске покрајине и спроводи нове погроме и олује, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију. 

Управо у томе, указује Петковић, лежи разлог за свакодневне Куртијеве нападе на Вучића, који је доказао своју опредијељеност за регионални мир и стабилност, за градњу повјерења и мирног суживота. 

"Док је Београд помагао и Србе и Албанце Приштина је обнављала спомен-кућу нацистичког колаборационисте Џафера Деве, док мали Хитлер хоће да прави жвелику Албанијуж, Београд се залаже за жОтворени Балканж", навео је Петковић. 

Он подсјећа да Курти одбија да формира заједницу српских општина /ЗСО/ као гарант мира и стабилности и шаље специјалце "Росу" у српске средине. 

"Зато поручујем малом Хитлеру да ће Александар Вучић остати његова ноћна мора јер никада неће дозволити да очисти Косово и Метохију од Срба и оствари своје идеале о етнички чистом Космету", нагласио је Петковић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана