Петковић: Курти гази демократију и права српског народа

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Одбијање лажних градоначелника и њихових такозваних предсједника скупштина општина да приме захтјеве за разрјешење и приступе формирању иницијативних одбора за њихову смјену у општинама на сјеверу Косова и Метохије показује да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти наставља да гази демократију и права Срба, оцијенио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Указујући да се Приштина служи свим могућим препрекама и триковима како би такав процес осујетио и спријечио, Петковић је истакао да Курти жели да настави са својом политиком терора и институционалног насиља над српским народом.

“Курти чак најбруталније крши сопствене прописе, које је донео и путем својих намештеника шаље немушта обавештења и одбијенице не би ли их што дуже сачувао на власти како би са тих позиција могли да наставе да доносе антисрпске одлуке са 3,5 одсто подршке на изборима”, навео је Петковић у саопштењу за јавност.

Подсјетивши да је прошло готово шест мјесеци како су чланице ЕУ недвосмислено од Куртија затражиле да деескалира ситуацију на сјеверу Косова и Метохије и повуче конкретне кораке с циљем нормализације односа, Петковић је напоменуо да један од главних захтјева јесте да “Куртијеви гаулајтери морају да напусте своје позиције и да политичка воља већинског српског народа буде уважена”.

“Зато сам посету Бриселу искористио и да о свему и директно обавестим посредника у дијалогу Мирослава Лајчака и још једном укажем на Куртијево аутократско опхођење и манир да у обрачуну са Србима не бира средства”, навео је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана