Петковић: Курти да и не помишља да насиљем уклања српске барикаде

Срна
Петковић: Курти да и не помишља да насиљем уклања српске барикаде

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је премијеру привремених институција у Приштини Аљбину Куртију да и не помишља да насиљем уклања српске барикаде.

Поводом изјаве Куртија да барикаде на сјеверу Косова “не могу остати још дуго”, Петковић је напоменуо да су те барикаде првобитно и постављене као одговор на насиље, а сваки нови насилни потез са Куртијеве стране пријетио би да изазове ескалацију која се не би могла контролисати.
“Време ја да Куртијева спирала насиља буде прекинута и да се Србима на Косову и Метохији, најугроженијој националној групи на тлу савремене Европе, омогући да живе у нормалним условима и без константног страха од насиља и терора”, истакао је Петковић.

Он је нагласио да барикаде на сјеверу Косова и Метохије за Србе значе слободу и представљају њихов миран отпор безакоњу Куртија и његових великоалбанских екстремиста којима је једини циљ етнички чисто Косово и Метохија, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

“Добро би било да Курти буде у кординацији са самим собом и да одмах ослободи Дејана Пантића, да повуче полицијске специјалаце са дугим цевима са севера Косова и Метохије који ту не могу бити присутни, као и да укине спискове за прогон и хапшење Срба. Свакако и да испуни обавезу Приштине и формира Заједницу српских општина”, каже Петковић.

Петковић каже да задатак Кфора није, како то мисли Курти, да са њим координише акције против Срба нити да уклања барикаде, већ да у складу са повјереним мандатом гарантује безбједност Србима на Косову и Метохији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана