Петковић: Курти да чува живце, Вучић ће још дуго бранити српске интересе

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је премијеру самопроглашеног Косова Аљбину Куртију да "чува живце" јер ће предсједник Србије Александар Вучић још дуго бранити српске националне интересе у јужној спрској покрајини.

"И ту никакве Куртијеве лажи не помажу", навео је Петковић поводом најновијих, синхронизованих напада које од недјеље, 3. априла, удружено пласирају албански политичари у Приштини на рачун званичног Београда и Вучића.

Петковић оцјењује да је Вучићева политика, чији стуб чини и одбрана српских националних интереса на Косову и Метохији, добила челични легитимитет и пуну подршку грађана Србије на посљедњим изборима, због чега Курти показује озбиљну нервозу.

"У томе лежи главни разлог синхронизованих напада и лажи које од недеље удружено пласирају албански политичари у Приштини на рачун званичног Београда и председника Вучића", истакао је Петковић.

Напомињући да се "Куртију привиђају некакве војне пријетње Србије", Петковић истиче да је заправо Курти тај који све вријеме пријети.

"Свима је добро познато да су све земље Квинте и ЕУ јасно навеле да је једина и искључива одговорност за неодржавање избора на простору Косова и Метохије на Приштини, док је Београд показао конструктиван приступ", навео је Петковић.

Он истиче да је јасно да би Курти и остали политичари у Приштини више жељели да су на изборима у Србији побиједили њихови пулени, јер би тако лакше остварили своје интересе да на Косову и Метохији нема Срба и добили признање "на тацни".

"Жеље су једно, а реалност нешто сасвим друго", поручио је Петковић, подсјећајући да је Вучић на изборима убједљиво побиједио, док је Куртијева партија Самоопредјељење за само пар мјесеци изгубила половину свог гласачког тијела.

Он је нагласио да Срби на Косову и Метохији знају да ће се Вучић борити за њихова права, безбједност и економски напредак, због чега су пуно повјерење на изборима у Србији поново дали управо Вучићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана