Петковић: Курти бесмислено тражи у Београду повод за милитаризацију Косова

Срна
Петковић: Курти бесмислено тражи у Београду повод за милитаризацију Косова

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је да је бесмислено и цинично стално настојање премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија да у Београду тражи поводе и изговоре за милитаризацију Косова и Метохије и систематско угрожавање безбједности и права српског народа.

Петковић је навео да је свима јасно да су Куртијев режим и његова идеологија мржње једина и главна пријетња стабилности региона, те да је страх од успјешне Србије главни лајтмотив Куртијеве политике, што он отворено и признаје.

Он је истакао да оно што Курти и његови идеолошки истомишљеници раде српском народу на Косову и Метохији проистиче из најогољенијег шовинизма и ничим изазване мржње на коју Београд никада није одговарао мржњом и пријетњама, већ искључиво на уздржан и одговоран начин, упорно гасећи пожаре које Курти настоји да распали.

Петковић је навео да свакодневни напади на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији нису реакција, јер се у централној Србији према Албанцима или припадницима било које друге националне групе не поступа на тај начин, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је додао да Куртију оружје и такозване Косовске безбједносне снаге нису потребни да би се бранио од пријетњи из Београда, већ да би у ђело спровео свој план етничког чишћења јужне српске покрајине.

“Данас живимо у времену када народи нашег региона теже сарадњи и желе просперитет и предвидљиву будућност, а једина препрека изградњи таквог региона јесте управо Курти и његов малигни политички утицај”, оцијенио је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана