Петковић: Крајње вријеме да Курти буде дисциплинован

Срна
Петковић: Крајње вријеме да Курти буде дисциплинован

ПРИШТИНА- Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је да је посљедњи час да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти буде дисциплиниван, не само како би престао да отворено и јавно подрива процес дијалога, већ и како би био спријечен у јасној намјери да дестабилизује регион.

Петковић је оцијенио да је након јучерашње рунде дијалога у Бриселу јасно да Приштина нема намјеру да конструктивно разговара, не само о заједници српских општина, већ ни о било којем другом аспекту нормализације односа.

"Аљбин Курти се најблаже речено шегачи и смеје у лице свим учесницима дијалога, укључујући и представнике ЕУ, тиме што за застој у преговорима окривљује Београд, и то само дан пошто се представник Приштине Бесник Бислими у разговорима понашао не само неконструктивно, већ и дрско", истакао је Петковић.

Он је додао да Београд досљедно годинама уназад дијалогу приступа у доброј вјери и конструктивно, сматрајући да је нормализација односа са Приштином у обостраном интересу, и необоривим аргументима то у сваком тренутку може да поткријепи, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

"Курти и његов екстремистички кружок у Приштини, сада је то свима јасно, није заинтересован за решавање проблема и несугласица цивилизованим и политичким средствима, већ искључиво за насиље и једнострано мењање ситуације на терену, укључујући стално провоцирање, угрожавање безбедности и права српског народа на Косову и Метохији", напомиње Петковић
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана