Петковић: Бислими погрешно интерпретира спремност Београда на дијалог

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да представник привремених институција самоуправе у Приштини Бесник Бислими погрешно и злонамјерно интерпретира спремност Београда на дијалог са Приштином као “некакву спремност Србије да призна такозвано Косово”.

”Београд јесте опредељен за нормализацију односа са Приштином и стварање стабилног окружења за економски развој читавог региона, међутим Београд никада неће признати такозвано Косово и његов једнострани и противправни акт отцепљења и никада се неће сагласити са чланством самопроглашеног Косова у УН”, саопштио је Петковић.

Он наводи да Бислими не говори истину, настоји да лажима измами промјену става држава које не признају такозвано Косово, покушавајући да им “прода рог за свијећу”.

Умјесто што у иностранству тражи подршку за сеператистичке амбиције Приштине, Бислими би, истиче Петковић, требало да се, заједно са “својим шефом Аљбином Куртијем”, посвети редефинисању своје шовинистичке политике и окрене формирању Заједнице српских општина.

“Дошло је време када политички лидери у Приштини немају више простора за празне тираде о демократији и независности, јер чак и њихови највећи западни спонзори схватају да је реч о некредибилним и неодговорним људима”, наводи Петковић.

Како истиче Курти и Бисљими злоупотребљавају дијалог о нормализацији односа да би суштински додатно дестабилизовали регион, али и да би показали колико су им намјере малигне и неискрене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана