Петковић: Безобзирна демонстрације силе Приштине на језеру Газиводе

Срна
Foto: Архива/Агенције

БЕОГРАД- Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Петар Петковић оцијенио је као провокацију и безобзирну демонстрацију силе потез Приштине на сјеверу Косова и Метохије, која је успоставила нелегалне патроле на језеру Газиводе.

Петковић је у саопштењу поручио да сви покушаји узурпације језера Газиводе и приватних посједа на сјеверу Косова, гдје се граде нелегалне базе специјалне полиције Росу, неће помоћи Приштини у њеној крајњој намјери да насилно заузме сјевер.

Он је навео да се провокације и демонстрације силе Приштине на сјеверу Косова и Метохије и данас настављају овог пута успостављањем нелегалних приштинских патрола на језеру Газиводе, што је апсолутно супротно Бриселском споразуму.

"Бесмислено парадирање приштинских специјалаца са дугим цевима на глисерима је најогољенија провокација уперена ка Србима из Ибарског Колашина, с обзиром да је реч о језеру које се налази на територији општине Зубин Поток", навео је Петковић.

Он је истакао да "неодговорна и ратнохушкачка Куртијева клика" /премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија/ провоцира Србе на сјеверу Косова и Метохије у тренутку када Београд, у настојању да сачува мир и стабилност у региону, чини све да ублажи неспокој српског народа у покрајини.

"Овакве бесмислене и безобзирне демонстрације силе, којом узгред нико није импресиониран, само потврђују да је неспокој Срба на Косову и Метохији оправдан и да је нужно да међународна заједница хитно изврши притисак и охлади усијане главе у Приштини", навео је Петковић.

Он истиче да се приштински министар полиције Џељаљ Свечља данас хвали нечим што никада неће бити његово, патролама на језеру Газивода.

"То се сигурно неће десити", поручује Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана