Петковић: Без изјава Вучића у Бриселу, председник се обраћа сутра

Танјуг
Петковић: Без изјава Вучића у Бриселу, председник се обраћа сутра

БРИСЕЛ - Након завршеног трилатералног састанка у Бриселу, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је новинарима да се предсједник Србије Александар Вучић неће обраћати, већ ће сутра обратити јавности.


"Мислили смо да је могуће постићи компромис. Нико се неће обраћати из наше делегације", саопштио је новинарима Петковић.

Он је поручио да се делегација Београда борила за мир, стабилност, компромисна ријешења, због чега ће, како је рекао, предсједник Вучић и остати још извијесно вријеме у Брислеу.

"Председник Вучић ће се сутра по повратку у Београду обратити јавности и биће то једно од његових најзначајнијих обраћања јавности", рекао је Петковић и прецизирао да ће се Вучић обратити сутра послије подне или увече.

Након више од пет сати, у Бриселу је завршена трилатерални састанак представника ЕУ са Александром Вуичицем и Аљбином Куртијем.

Низ разговора почео је јутрос, одвојеним састанцима шефа европске дипломатије Жозепа Бореља и специјалног изасланика ЕУ за дијолог Мирослава Лајчака са предсједником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Послије тога, почео је трилатерални састанак, а затим је услиједила пауза, а у зграду ЕЕАС стигао је и специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар.

Након тога, услиједио је још један круг билатералних разговора, а затим и још једна рунда трилатаралног састанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана