Петковић: Албанци све учесталије сексуално узнемиравају Српкиње

СРНА
Петковић: Албанци све учесталије сексуално узнемиравају Српкиње

БРИСЕЛ- Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је српска делегација данас у Бриселу, на новој рунди дијалога о Косову и Метохији, инсистирала на формирању Заједнице српских општина и указала да Албанци на Косову и Метохији све учесталије сексуално узнемиравају Српкиње.

Петковић је по завршетку тројног састанка са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и главним преговарачем Приштине Бесником Бисљимијем, да су данашњи разговори били мучни.

"Састанак са Бисљимијем је био мучан, јер Приштина одбија да разговара о предлозима Београда. Суштина свих споразума, и оног из Брисела и из Охрида јесте формирање Заједнице српских општина, и то је темљ за нормализацију односа", рекао је Петковић новинарима.

Петковић је навео да се разговарало и о спровођењу Декларације о несталим особама, на шта је Приштина износила разне коментаре покушавајући да заустави и тај процес.

Према његовим ријечима, српска страна је поставила и питање због чега стотине камиона и даље чека на прелазу Мердаре, ако је укинута забрана уласка роби из централне Србије.

"Говорили смо о терору Аљбина Куртија и етничком чишћењу које власт у Приштини спроводи над Србима. Указали смо на све учесталије сексуално узнемиравња Српкиња од Албанаца. Сведочења тих жена добили су и Кфор и све друге међународне организације од којих тражимо да зауставе шиканирање Српкиња", рекао је Петковић.

Он је рекао и да је Мирослав Лајчак рекао да ће позвати Београд и Приштину на нову рунду дијалога у Брисел прије краја године

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана