Пензионер оптужен због држања веће количине ТНТ-а

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Србољуба С. (61) јер је у својој кући у Барајеву неовлашћено држао већу количину експлозивних материја и минско-експлозивних средстава.

Осумњиченом се на терет ставља недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја за које је запрећена казна затвора од две до 12 година, наводи се у саопштењуг тог тужилаштва.

Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању. Постоји основана сумња да је Србољуб С. у стању урачунљивости, свестан свог дела и његове забрањености на тавану куће неовлашћено држао минско-експлозивно средство - 20 детонаторских каписли укупне масе 1.405,24 грама, које садрже експолозивну материју тринитротолуен (ТНТ) и амонијум нитрат, као и 298,96 грама екаплозивне материје тринитротолуен (ТНТ) и амонијум нитрат и 10 метара спорогорећег штапина.

Како Тањуг сазнаје, оптужени Славољуб је пензионер. Он се бранио да је експлозив купио јос 2000. године са намером да копа бунар те да је започео али није реализовао до краја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана