Павић о афери “руски шпијун”: НАТО акција против Русије због С-400

Срна
Павић о афери “руски шпијун”: НАТО акција против Русије због С-400

Наводна афера са “руским шпијуном”, без сумње је удар елемената НАТО структура на државу Србију и покушај њене дестабилизације.

Ово је заСпутњик изјавио политиколог Александар Павић, који оцјењује да је највјероватније непосредни окидач за све била посљедња заједничка војна вјежба са Русијом.

“За потребе те вежбе је руски ПВО систем С-400 изненада освануо у Србији, изазивајући констернацију кључних НАТО центара. Довољно је само видети ко је првобитно објавио сензационални видео, да знамо с ким имамо посла. Реч је о бугарском новинару Христу Грозеву, иначе сараднику британског портала 'Белингкет', специјализованог за ширење антируске и про-НАТО пропаганде, између осталог и лажи о руском учешћу у рушењу малезијског авиона изнад Украјине 2014 и наводном тровању Сергеја Скрипаља и његове ћерке у Енглеској 2018. године”, рекао је Павић.

Оснивач “Белингкета” је, наводи Павић, Елиот Хигинс, иначе вишегодишњи сарадник Атлантског савјета - тинк-тенка тијесно повезаног са НАТО-ом.

“Он се претходно ’прославио‘ као блогер који је раскринкао наводну употребу хемијског оружја сиријске војске у Гути 2013, што је требало да послужи као окидач за америчку војну интервенцију у тој земљи. Касније је Хигинсово извештавање разобличио, између осталих, познати амерички истраживачки новинар Симор Херш, као и група научника са Масачусетског института за технологију, од којих је један јавно рекао да Хигинс 'нема појма о чему прича', закључио је Павић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана