Патријарх захвалио Италији за обезбјеђење Српских светиња на Космету

Срна
Патријарх захвалио Италији за обезбјеђење Српских светиња на Космету

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије изразио је захвалност италијанским војним снагама на Косову и Метохији за обезбјеђење српских православних светиња, које представљају непроцјењиву вјерску, културну и историјску вриједност Европе.

Патријарх српски је у разговору са италијанским амбасадором у Србији Карлом Ло Кашом захвалнио за миротворну мисију италијанских војних снага у очувању мира на Косову и Метохији.

Ло Кашо је истакао да је Италија чврсто посвећена дијалогу као рјешењу свих проблема на западном Балкану.

Он је на састанку, одржаном јуче у Патријаршији у Београду, наео да Италија у том погледу подржава мисију патријарха Порфирија на превазилажењу сукоба и подјела зарад успостављања суживота у миру и узајамном поштовању, саопштено је из Српске православне цркве (СПЦ).

Патријарх српски Порфирије јуче је разговарао и са амбасадором Израела у Београду Јахелом Виланом, при чему је посебно истакао да СПЦ његује изузетно добре односе са јеврејским заједницама у региону.

Његова светост патријарх Порфирије се осврнуо на братске везе између Срба и Јевреја, који се једни према другима односе са пуно поштовања и разумијевања.

Српски патријарх је, такође, у јучерашњем сусрету са амбасадором Србије у Бугарској Жељком Јовићем, истакао да га радује што Бугарска православна црква на челу са патријархом Неофитом његује добре односе са дипломатским представником Србије у Бугарској.

Јовић је упознао патријарха српског са тренутном ситуацијом у Бугарској и нагласио да улаже велики труд да се између два блиска народа успоставе што чвршћи и приснији односи на темељима узајамног повјерења и поштовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана