Патријарх српски служио у Пећкој патријаршији

ГС
Foto: ТВ Храм

ПЕЋ- Његова светост патријарх српски Порфирије служио је јутрос, у присуству вјерног народа, Свету архијерејску литургију у древном манастиру - Пећкој патријаршији.

Патријарху српском саслуживали су преосвећени епископи рашко-призренски Теодосије, марчански Сава, јегарски Нектарије, топлички Петар, објављено је на сајту "ТВ Храм".

Саслуживало је и свештенство Епархије рашко-призренске, у молитвеном присуству високопреподобног архимандрита Данила, директора Патријаршијске управне канцеларије.

Његова светост јуче је допутовао у Пећку патријаршију.

Патријарх Порфирије ће се данас срести са својим стипендистима из Фонда "Привредник" и Задужбине Симе Игуманова, саопштено је из Српске православне цркве /СПЦ/.

Из СПЦ истичу да патријарх Порфирије гаји посебну љубав према Пећкој патријаршији, не само зато што је то ставропигијални манастир српских патријараха, него због тога што је многе студентске ферије провео у тој древној светињи.

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је јуче, на Видовдан, Свету архијерејску литургију у манастиру Грачаница, уз саслужење десетак епископа СПЦ, а потом у порти Манастира Грачаница и парастос косовским јунацима и свим мученицима од Косовског боја до данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана