Патријарх српски посјетио Високе Дечане

Срна
Foto: архива

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је током данашње посјете манастиру Високи Дечани да је разговор начин за рјешавање свих проблема.

"Дечани, Пећка патријаршија, Грачаница, Богородица Љевишка јесу наш дом, али су и дом свих људи добре воље. Ко год дође у манастир Дечане и помоли се с вером у смирењу и скромно Светом Стефану Дечанском благодат Божија на те молитве преко моштију светих одговара опет сваком човеку, без обзира да ли је Србин православни или припада неком другом народу", поручио је патријарх српски.

Он је нагласио да је "Бог - Бог свих људи", а да су сви људи створени по слици и прилици Божјој и позвани да се труде да граде јединство.

"Зато је важно овде рећи да је важније од свега да разговарамо, да се потрудимо какви год били неспоразуми да улажемо огромне напоре и да никада не одустанемо од потребе да проблеме решавамо разговором и дијалогом ма колико он трајао", нагласио је патријарх Порфирије.

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је јутрос Свету архијерејску литургију у Пећкој Патријаршији, након чега је одржана редовна сједница Синода Српске православне цркве, а потом сједница Патријаршијског управног одбора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана