Патријарх са црногорским политичарима: Црква се не уплиће у страначка надметања

Срна
Патријарх са црногорским политичарима: Црква се не уплиће у страначка надметања

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је да се Српска православна црква /СПЦ/ ни на који начин не уплиће у страначка надметања, већ да своју бригу и молитве упућује Спаситељу за добро, мир и напредак свих грађана Црне Горе.

Патријарх српски Порфирије разговарао је јуче и данас са одговорним политичким личностима из Црне Горе на њихов захтјев, саопштила је Информативна служба СПЦ.

Патријарх српски је свакоме од саговорника пренио овај став, као једини могући став СПЦ.

Патријарх је разговарао са потпредсједником црногорске Владе Дританом Абазовићем, министром просвјете, културе, науке и спорта Весном Братић, министром пољопривреде Александром Стијовићем и донедавним министром правде Владимиром Лепосавићем.

Поглавар СПЦ обавио је разговоре и са предсједником Социјалистичке народне партије Владимиром Јоковићем и вођама Демократског фронта Небојшом Медојевићем, Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем.

“Првојерарх је са пуним уважавањем и поштовањем саслушао њихово виђење ситуације и прилика у Црној Гори”, наводи се у саопштењу.

Патријархови саговорници су се посебно интересовали за потписивање Темељног уговора између СПЦ и Црне Горе.

“Патријарх Порфирије је, обрадован чињеницом да сви његови саговорници разумеју да је питање равноправности цркава и верских заједница цивилизацијског и демократског карактера, а сигуран је да ће Темељни уговор бити потписан чим се нормализују политичке прилике у Црној Гори”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана