Патријарх посјетио Дечане, уз поруку Косово се не брани на "Јутјубу"

Срна
Foto: СПЦ

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије посјетио је данас манастир Високи Дечани, гдје се поклонио моштима Светог краља Стефана Дечанског, поручивши да се јединство, мир и слога рађају сусретом и да је стога важно долазити на Косово и Метохију.

"Зато је важно да долазите овде, да се видите са људима који живе овде, да чујете њихове недоумице и дилеме, као и да они чују ваше. У том слушању сигурно ће се родити нешто вредно", рекао је патријарх Порфирије.

Патријарх Порфирије је нагласио да је најважније знати да се разумјевање, слога и мир не могу постићи немиром, објављено је на сајту СПЦ.

"Када инвестирате у немир онда жањете немир, а када инвестирате у мир, мир као дар од Бога, као духовни мир, онда је Бог тај који у наше име жање мир", навео је патријарх Порфирије.

Српски патријарх поручио је да се "не брани ни мир, ни слога, ни љубав, ни Косово на 'Јутјубу' и 'Твитеру'".

"Него дођи и види, понеси део крста и део муке, подели оно добро што имаш добро, нека ти раме буде спремно да се наслони нека глава која је уморна, а онда ће кад затреба и теби и било коме другом Бог учинити да и ми имамо и мир и љубав", истакао је патријарх Порфирије.

Његова светост патријарх српски борави поводом божићних празника на Космету, а на празник Христовог рођења служиће Свету архијерејску литургију у Пећкој патријаршији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана