Патријарх Порфирије упутио молитву за мир у Светој земљи

Srna
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије упутио је данас молитву за мир у Светој земљи, погођеној ратним сукобима, у којим страдају невини људи - и хришћани и Јевреји и муслимани.

"Упућујемо коленопреклоно молитве Господу и Спаситељу нашем да донесе мир у Јерусалим, у Свету земљу, јер тамо силно страдају сви, и хришћани и Јевреји и муслимани, тамо где је Господ после свог Васкрсења ученицима и апостолима својим јавио најпре речима: Мир свој дајем вам. Мир вам! Даровао је мир апостолима, а преко њих и свим људима и свим народима до краја света и века. Тај мир је међу нама и дарован је, али од нас зависи да ли ћемо га учинити делотворним", навео је патријарх Порфирије на "Инстаграму". 

Он је истакао да су у ратовима сви поражени, независно од тога како су ратови почели, и да је поражено људско достојанство. 

"Поражено је људско назначење, поражен је циљ због којег смо створени. Нема добитника у ратовима, само је зло оно што уписује себи још један добитак, човек је поражен, а Бог који је љубав, који хоће љубав, који хоће заједницу и мир међу људима, Он је изневерен", истакао је он. 

Патријарх српски упутио је молитву да се ратови зауставе. 

"Господе, спаси све народе, заустави ратове, јер невини људи данас страдају у Светој земљи, у земљи коју су Твоје свете стопе освештале", поручио је патријарх Порфирије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана