Патријарх Порфирије: Студенском граду потребан храм

Срна
Патријарх Порфирије: Студенском граду потребан храм

БЕОГРАД- Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је да је Студентском граду у Београду потребан храм у којем ће млади кроз молитву добити одговоре на сва питања.

Говорећи на свечаности поводом 55 година Установе Студентски центар Београд, патријарх Порфирије поручио да је овај центар дом многих генерација које долазе да достигну знања и квалификације како би могли да узму улогу, задатак, послушање и мисију служења свом народу, додавши да је и сам живио у њему.

Његова светост је поручио да је једно од главних питања које постављају становници центра, оно како да задобију живот вјечни.

"На то питање, питање истине, смисла, једном речју постојања, Црква је много деценија реалним присуством кроз најбоље своје изданке, кроз најбоље своје синове, а то значи кроз најбоље изданке и синове свог народа, и у Студентском центру покушавала да даје одговоре. Ти одоговори и данас постоје, али и што је најважније та питања међу студентима поред свега и данас постоје", рекао је патријарх Порфирије.

Патријарх српски је поручио да је Црква, укључујући и његову маленкост, спремна да увијек, у најнепосреднијем додиру и контакту са студентима у Студентском центру, покуша дати те одговоре, објављено је на сајту Српске православне цркве.

"Црква као светосавска установа, као установа Мајка свих нас, један од својих примарних задатака види управо васпитање и просвету, што одражава и собом носи и сама личност Светог Саве. Зато ћемо увек бити са студентима, а молимо се Богу и надамо се да нећемо чекати много времена да и Студентски центар, за почетак нека то буде Студентски град, поред капеле добије оно што је круна и смисао постојања", рекао је патријарх српски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана