Патријарх Порфирије с кардиналом Паролином о потреби унапређења сарадње двије цркве

Танјуг
Патријарх Порфирије с кардиналом Паролином о потреби унапређења сарадње двије цркве

БЕОГРАД - Патријарх Српске православне цркве Порфирије састао се у Патријаршијском двору у Београду с државним секретаром Свете столице, кардиналом Пјетром Паролином са којим је разговарао о потреби даљег унапређења сарадње двије Цркве, на локалном и свјетском нивоу.

-У разговору који је протекао у духу хришћанског разумијевања саговорници су закључили да је обиљежавања стогодишњице Надбискупије београдске знак добрих односа Српске Православне Цркве и Римокатоличке Цркве у Србији - наводи се у саопштењу СПЦ.

Патријарх Порфирије изразио је захвалност на ставу Свете Столице о стању у АП Косову и Метохији и Паролина упознао са ''крајње незавидним и веома забрињавајућим положајем Срба и угрожености хришћанског насљеђа на том српском историјском подручју''.

Њих двојица разговарали су и о могућностима реалне подршке миру и очувању присуства служења СПЦ и њеног поглавара на АП КиМ, ради добробити ''како православних Срба тако и Албанаца и свих других''.

-Такође је било ријечи и о апсурдном закону који је изгласао Парламент Украјине којим се забрањује мисија једине канонске Православне Цркве у тој земљи - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана