Патријарх Порфирије: Ријеч цркве ће увијек бити отрежњујућа и исцјељујућа

Срна
Патријарх Порфирије: Ријеч цркве ће увијек бити отрежњујућа и исцјељујућа

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је на почетку засједања Светог архијерејског Сабора Српске православне цркве /СПЦ/ да ће понекад ријеч Цркве наизглед бити опора и горка, а понекад блага, али да ће бити ријеч Христова, што значи да ће увијек бити отрежњујућа и исцјељујућа.

Патријарх Порфирије истакао је да се Сабор сабира, има за циљ и моли се Богу да оним што је вјечно и истинито преображава свијет и од свијета чини цркву.

“Понекад ће реч Цркве наизглед бити опора и горка а понекад блага, међутим увек ће бити реч Христова, а то значи увек ће бити отрежњујућа и исцељујућа”, рекао је његова светост.

Он је зажелио да Сабор, уз Божију помоћ протекне у миру, међусобном разумијевању, у љубави, преноси телевизија “Храм”.

“Нека протекне у слободи, а то значи да протекне у могућности да свако износећи своје мишљење, свој доживљај, свој став допринесе да када разговарамо о проблемима, да се проблем сагледа са сваке могуће стране, а када разговарамо о нечему што треба афирмисати да то што сведочимо буде укључен допринос свакога у једно сазвучје које јесте симфонија, али у једном гласу”, истакао је патријарх Порфирије.

Његова светост предсједаваће сутра радним дјелом Светог архијерејског сабора СПЦ у крипти Светог великомученика кнеза Лазара храма Светог Саве на Врачару у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана