Патријарх Порфирије позвао на молитву за мир

Срна
Патријарх Порфирије позвао на молитву за мир

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије примио је данас у Храму Светог Саве у Београду дјецу из региона и позвао на молитву за мир свуда у свијету.

Патријарх је примио дјецу која су у посјети српској пријестоници и исказао радост што су посјетили овај храм, који је грађен да буде храм свих православних Срба гдје год да су.

- Храм је грађен да буде место где ћемо сви долазити и окупљати се прије свега са добрим намерама и добрим жељама, са молитвом за све људе, за читав свет, са молитвом за мир свугдје у свијету - рекао је, између осталог, патријарх Порфирије благосиљајући дјецу приликом дочека.

Патријарх је навео да је немогуће да до дјеце не допру и вијести о ратовима и страдањима свуда у свијету, па тако и у Украјини.

- И зато треба увек да се молимо да Бог дарује мир у тој земљи, да свакоме отвори срце да буде испуњено разумијевањем и љубављу према другима, да се молимо да тамо што пре престане рат - поручио је патријарх Порфирије, саопштено је на сајту Српске православне цркве.

Током боравка у Србији, дјеца из региона имаће прилике да се упознају о својој историји, језику и култури.

Малишане ће сутра у 10.00 часова примити предсједник Србије Александар Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана