Патријарх Порфирије подијелио божићне пакетиће дјеци без родитеља

СРНА
Патријарх Порфирије подијелио божићне пакетиће дјеци без родитеља

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије подијелио је данас у крипти Храма Светог Саве божићне пакетиће дјеци без родитељског старања из Дома у Звечанској, ученицима школа при београдским болницама и малишанима из породица са више дјеце.

"Радујемо се сви што смо овде у Храму Светога Саве који је заступник наш пред Богом. Он се моли за нас и помаже нам да будемо добри, да свакога дана будемо све бољи и бољи, да будемо добри према својим мамама и татама, да будемо добри између себе, да будемо добри према свима", рекао је патријарх Порфирије.

Српски патријарх навео је да се и Свети Сава увијек радује највећем, најљепшем и најузвишенијем догађају, рођењу Исуса Христа.

Патријарх је истакао да је највећи дар који људи могу дати Богу Исусу, који је међу људе дошао као дијете, јесте да се труде да буду добри, да имају разумијевање између себе.

Вјерско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке у сарадњи са Храмом Светог Саве већ шесту годину заредом организује ово даривање.

Догађају је присуствовала Катарина Фенслоу из Чикага, која је са својом организацијом "Наши Срби" дугогодишњи сарадник Вјерског добротворног старатељства

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана