Патријарх Порфирије освештао нови Клинички центар Србије

Срна
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД- Његова светост патријарх српски Порфирије освештао је данас нови комплекс Клиничког центра Србије у Београду и особљу поручио да су овим показали да, иако се баве тијелом и чине све да буде што здравије, разумију и осјећају да је важно да и душа буде природно, здраво устројена.

Српски патријарх је захвалио особљу на спознаји и потреби да треба извршити освећење овог простора јер тиме потврђују још једанпут истину да је поред осталог човјек и хомо религиоусус /религијско биће/, саопштено је из Српске православне цркве /СПЦ/.

"Здравље подразумева симфонију свих аспеката човековог живота, свих аспеката човековог бића. Можемо имати здраво, максимално здраво тело, али ако изнутра нешто није ваљано постављено у нама онда не можемо говорити о здравом човеку", рекао је српски патријарх.

Он је изразио одушевљење величином и опремљеношћу новог Клиничког центра Србије, истакавши да медицинско особље има услове и околности да пружи најбоље од себе, како би свако био лијечен на најбољи могући начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана