Патријарх Порфирије: Црква је изнад сваке подјеле и партије

Srna
Foto: SPC

БЕОГРАД- Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је данас, након службе у новом бечком храму Акатиста Пресвете Богородице, да је Црква изнад сваке подјеле и сваке партије и позвао вјернике да чувају православну вјеру.

Обраћајући се великом броју вјерника, патријарх је поручио да СПЦ није само једна од институција српског народа кроз коју Срби чувају традицију и фолклор, већ да свештенство, осим што учи дјецу у расејењу да припадају свом народу и поријеклу, указују на значај Христа.

Његова светост је позвао вјернике да се увијек сабирају на Светој литургији.

"Треба да се сабирамо знајући да је то место у коме треба да оставимо по страни свој егоизам, своје самољубље, своју појединачност и да смо ту позвани у смирењу, иако слабашни и грешни, да се не уздамо у своју снагу већ у љубав и милосрђе Божије и да ту узимајући тело и крв Христову и сједињујући се са њим знамо да постајемо и једно међу собом", рекао је патријарх Порфирије.

Српски патријарх је замолио вјернике да чувају православну, јеванђељску вјеру.

"Да живимо са Христом по Јеванђељу, да се трудимо колико год да можемо, а оно што не можемо, Господ ће безброј пута више додати и чинити са нама. Чиниће све што не можемо уместо нас. Тамо где је Христос у нама и са нама ту нема страха", рекао је патријарх Порфирије.

Његова светост патријарх српски Порфирије борави у посјети Епархији аустријско–швајцарској од 8. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана