Патријарх осудио увреде и пријетње грађанима исламске вјере

Г.С.
Патријарх осудио увреде и пријетње грађанима исламске вјере

БЕОГРАД - Патријарх Порфирије каже да је с тугом, невјерицом и огорчењем пратио вијести у вези са немилим догађајима у Прибоју, у којима су “људи који за себе мисле да су православне вере” изговарали увреде и пријетње суграђанима исламске вјероисповијести.

“Посебно је разочаравајуће што су у таквом нечасном и опасном делу учествовали они који такве поступке треба да спречавају, али и, што је веома забрињавајуће, млади људи који у најлепшим годинама живота Божић - најрадоснији празник мира, солидарности и љубави дочекују вређајући и претећи својим суграђанима, својим најближим комшијама”, навео је патријарх.

Увјеравам нашу браћу муслимане да најоштрије осуђујемо овакве поступке, поручио је патријарх, те као неко ко је увијек живио у национално или вјерски мјешовитој средини указао да је веома важно да свештеници у обраћању вјерницима у храму, али и личним примјером свједоче да су сваки човјек и свака жена, без обзира на вјеру и нацију, наш боголики брат и сестра.

“За нас православне хришћане само то је исправан став и само уколико тако посупамо и живимо Бог ће признати да смо Његова деца”, закључио је патријарх.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана