Патријарх честитао Дан државности

Срна
Патријарх честитао Дан државности

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије пожелио је благословен празник Сретење Господње и честитао Дан државности Србије.

Патријарх српски је навео да су сусрети смисао живота и пожелио да Господ помогне да увијек буду надахнути сусретом вјечног и пролазног, божанског и људског у Христу Господу, о чему говори данашњи празник Сретења.

“Старац Симеон чезнуо је за Богом и Бог му је обећао да неће умрети док не сретне Спаситеља. И оног тренутка када је по јеврејском обичају мајка Марија донела Сина Божијег у Јерусалим, тог тренутка Господ је открио Светом Симеону да је то Месија и тог тренутка је Свети Симеон објавио да је дошло спасење свету”, написао је патријарх на “Инстаграму”.

Он је додао да се тако и у Цркву, прије свега, долази да би се сусрели са Сином Божијим који је дошао међу људе, којима се открива и показује.

Зато, каже, треба и долазити у Цркву - јер човјек чезне за спасењем, зато што зна да апсолутни живот, пуноћа и љепота живота, не могу бити постигнути јер су људи ограничени рођењем и умирањем.

“Тек када се сретнемо са Спаситељем све постаје другачије и све се у нама мења. Оног тренутка када у Цркви и са Црквом постајемо једно са Христом ми постајемо нови човек, постајемо други човек, а читава творевина око нас постаје, како каже Свети апостол Павле, нова твар”, указао је српски патријарх.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана