Патријарх благословио Мандића у борби за српске светиње

Тањуг
Патријарх благословио Мандића у борби за српске светиње

БЕОГРАД - Патријарх српски Иринеј упутио је данас благослав лидеру опозиционе Нове српске демократије Андрији Мандићу да заједно са народом и, уз помоћ Цркве, МЦП, митрополита и свештенства, истраје у борби за одбрану Православља и Светославља у Црној Гори.

Патријарх је захвалио Мандићу на васкршњој честитки и поручио да је он заузео значајно мјесто у, како је навео, тој оправданој борби.

„Истрајте у своме подвигу. Господ правде и истине помоћи ће Вам да одбраните Црну Гору и њене светиње“, навео је патријарх Иринеј у писму Мандићу.

У тој борби за одбрану српских светиња у Црној Гори од безакоња помоћи ће му, каже патријарх, Црква на челу са Митрополијом црногорско-приморском И митрополитом Амфилохијем, архијерејима, свештенством, монаштвом и народом.

А све то, додао је патријарх, уз помоћ Светог Петра Цетињског, Светог Василија Острошког и других светитеља, који су, како је навео, „просијали на тлу Црне Горе“.

„У овим тешким данима, суочени са ширењем опаког вируса, молимо се Васкрслом Господу за здравље и спасење свих људи“, навео је српски патријарх, саопштено је из СПЦ.

Патријарх је, међутим, истакао да „овај други вирус који одавно потреса Црну Гору ништа није мање опасан и погубан од вируса Корона“.

„Тај други вирус прети да у потпуности духовно разори Светосавску и Његошеву Црну Гору“, поручио је патријарх Мандићу, уз благосов Божји до, како је навео, коначне побједе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана