Патријах Порфирије: Мир је ултимативна вредност, зло у Штрпцу да не помути радост Божића

Танјуг
Патријах Порфирије: Мир је ултимативна вредност, зло у Штрпцу да не помути радост Божића

БЕОГРАД- Патријарх Српске православне цркве (СПЦ) Порфирије поручио је на божићној литургији, у Храму Светог Саве у Београду, да је мир ултимативна вриједност и да треба посебно да се молимо за мир на Косову и Метохији, као и да зло које се догодило у Штрпцу, напад на двојицу српских младића, не помути радост Божића.

 

-Желим свима мир, радост и љубав и овог пута да се сетимо свих наших, браће и сестара, свих православних хришћана где год да живе - мир да буде међу свим људима, нарочито на КиМ - рекао је патријарх током проповеди на поноћној литургији.

Казао је да је, ипак, данашњу радост Божића помутила несрећа на КиМ.

-Данашњу радост помутила је несрећа, неко је пуцао у двојицу младих људи, Милоша и Стефана из Штрпца, нека да Бог да зло које их је снашло не помути радост ове ноћи доласка Христовог међу нас. Нека им да снаге, њима и њиховим сродницима и свим људима, нашој браћи и сестрама на КиМ, али и свим другима на КиМ - мир који је ултимативна вредност - поручио је патријарх Порфирије.

Патријарх је, такође, истакао да треба да се радујемо празнику рођења Исуса Христа, јер је тако Господ дошао међу нас.

-Бог је нашао пут до нас и наших срца. То је тајна и смисао Божића - дошао је Бог да нам покаже шта је то добро - рекао је патријарх Порфирије.

Каже да је данас модерно да се, како се то назива, људи боре против зла, иако људи немају идеју шта је то што је добро, па је и њихова сама борба зла.

-Срећан празник, мир Божји - Христос се роди - поручио је патријарх Порфирије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана