Патолози и надлежни у тзв. полицији и Еулексу врше испитивања на старом гробљу

Танјуг
Foto: Косово онлајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- Такозвана косовска полиција, припадници Еулекса, надлежни из Института за судску медицину из Приштине и антрополози врше испитивања на старом православном гробљу у Сјеверној Митровици, кроз које је недавно прокопан пут.

Како је за Радио КиМ рекао Александар Арсенијевић из ГИ Српски опстанак надлежни претражују посмртне остатке на мјесту гдје је пробијен пут али се очекује да испитају и земљу која је са гробља однијета на оближњу депонију.

"Траже остатке како би могли поново да их похране. Истрага је завршена прије неколико дана, међутим, ја сам инисистирао у полицији да се истражи поново и да се претражи и врати земља која је однета на депонију", рекао је он.

Додаје да очекује да ће остаци поново бити сахрањени.

Прије десетак дана на гробљу у Митровици започети су радови на изградњи пута који би водио до повратничких кућа Албанаца.

Том приликом, компанија коју је ангажовало Министарство инфраструктуре у Приштини раскопало је старо православно гробље, а након реакције грађана и више пријава полицији радови су обустављени.

Како је раније објавио Радио дио земље са гробља однијет је на оближњу депонију, након чега је Арсенијевић поново пријавио случај Полицији и тражио да се додатно испита земљиште и посмртни остаци идентификују и врате на гробље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана