"Пајсер бригада" 20 година касније и даље пред судом

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Ни након 20 година није окончано суђење Милошу Симовићу, некадашњем припаднику земунског клана, али и тзв. пајсер бригаде, поводом оптужби да је заједно са другим припадницима ових група противправно лишио слободе једног мушкарца, пошто је Апелациони суд укинуо првостепену пресуду којом је био осуђен на годину дана затвора.

Овом одлуком су усвојене жалбе Симовића и његовог браниоца и наложено је да му се суђење понови пред Трећим основним судом у Београду, објавио је Апелациони суд.

Симовић је оптужен да је дjело извршио 6. децембра 2002. године заједно са другим припадницима групе, Душаном Крсмановићем и покојним Миланом Јуришићем, према којима је кривични поступак правноснажно окончан, затим Владимиром Милисављевићем званим Влада будала, у односу на кога је поступак раздвојен.

Они су према оптужници заједнички противправно држали затвореним оштећеног мушкарца, којег су Крсмановић и Јуришић по налогу покојног вође земунског "клана" Душана Спасојевића одвезли из његове куће у кућу Ђорђа Крсмановића.

Током служења затворске казне они су му задали више удараца лопатом по глави, везивали су га и давили ланцима и каишевима и на други начин према њему свирепо поступали, због чега је оштећени више пута губио свест.

Милош Симовић је осуђен на вишедецењиску казну затвора као припадник земунског лана и због учешћа у убиству премијера Зорана Ђинђића. Казну служи у посебном одељењу пожаревачког затвора "Забела".

Био у је у бјекству од убиства премијера у марту 2003. године до хапшења 2010. године на хрватско-српкој граници.

Душан Крсмановић ухапшен је у акцији Сабља и осуђен је због истих дела на 20 година затвора. Ускоро ће бити пуштен из затвора након одслужења казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана