Откривено ко је уплатио казну да Вучићевић изађе из затвора

ГС
Вучићевић
Foto: Twiter Архива | Вучићевић

Марија Ђуришић, невјенчана супруга главног уредника Информера Драгана Ј. Вучићевића, уплатила је новчану казну од 200.000 динара да би изашао из затвора.

Она је, како је пренио Информер, рекла да је казну платила на сопствену иницијативу, без претходног договора са супругом.

Навела је да се за то одлучила јер Вучићевић има здравствене проблеме. Иначе, Вучићевић је, по уласку у затвор прекјуче, започео штрајк глађу “до испуњења захтјева” - а то су да се обави ревизија поступка у којем је осуђен и да се декриминализује увреда.

- Мени је Вучко изричито забранио да ја то платим. Међутим, он је човек који има одређене здравствене проблеме, који штрајкује глађу, који је код куће оставио шесторо деце, уз то и бебу од осам месеци, која ниједном није спавала без њега све ово време - рекла је Марија Ђуришић за 24 седам и додала:

- Ја просто не могу да дозволим да он себе на тај начин уништи, да уништи своју децу, и да му се, на крају крајева, нешто деси. Ја нисам могла да дозволим да његова деца одрастају без оца. Он ће се, вероватно, јако љутити на мене, али то ћу ја с њим решити - поручила је Вучићевићева супруга.

У пресуди којом је правоснажно осуђен због вријеђања новинара Југослава Ћосића, стоји да је био дужан да плати 200.000 динара на име одштете. Имао је рок од три мјесеца за исплату, а упозорен је и да за сваких неплаћених хиљаду динара слиједи дан затвора.

У пресуди јасно стоји и шта је Вучићевић тачно писао по друштвеним мрежама против новинара Југослава Ћосића, а због чега је осуђен: “Слуга мафијашке хоботнице, шиптарски плаћеник, обавља прљаве послове за крвав кеш, јадни и бедни шиптарски плаћеник”, преноси Н1.

На конференцији коју је организовао прије одласка у затвор главни уредник таблоида “Информер” поновио је оно што је тврдио недјељама прије - да је осуђен због вербалног деликта.

- У овом конкретном случају ја сам осуђен политички, осуђен сам зато што сметам неким центрима моћи - тврдио је он.

Да је одбио да плати држави и да је самим тим казна преиначена, дакле његовом вољом, главни уредник “Информера” споменуо је тек успут, а фокус му је био на затвору и да је - приморан на робију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана