Откривено како су радници стрељане лагали о дјечаку из "Рибникара" и његовом оцу

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Београду данас је подигло оптужницу против оца дјечака (13) који је 3. маја у Основној школи „Владислав Рибникар“ убио девет вршњака и чувара те установе.

Оптужница је подигнута и против мајке дјечака, а њен ДНК нађен је на једној од чаура у кабинету историје, на мјесту масакра.

- Оптужницом су обухваћени и одговорно лице Стрељачког клуба као и инструктор у том клубу у којем је поменуто дете учило да пуца из ваздушног и ватреног оружја - саопштено је из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Због кривичног дјела давање лажног исказа, непосредно су оптужени и предсједник Стрељачког клуба Р.И. и инструктор у том клубу Н. М.

Окривљени Р. И. је, како се сумња, дао лажан исказ пред тужилаштвом када је испитиван у својству свједока у истрази против оца дјечака убице тако што је тврдио да он није видио дјечака да пуца, да га је видео само једном преко видео-надзора, како дотрчава до свог оца који пуца, те да је лично дао налог инструктору да дијете изведе напоље.

Такође је тврдио да никада није упознао дјечака убицу, нити је са њим био на ватреној линији.

- Такав исказ је супротан доказима које је прикупило Више јавно тужилаштво и Министарство унутрашњих послова Републике Србије. Окривљени Н. М. је такође у истрази лажно тврдио да му није познато да ли је отац дечака убице на своју одговорност дао сину да пуца из ватреног оружја, јер он то није видео, и да јесте – да би сигурно санкционисао такво поступање, те да му није познато да отац дечака са неким долази у стрељану да пуца, чији исказ је супротан прикупљеним доказима - рекао је главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић.

Стефановић је рекао да је оптужница написана на 267 страна и да је спроведена опсежна истрага. Указао је и на специфичност случаја, будући да је злочин починило тринаестогодишње дете, због чега кривично не може да одговара,преноси Курир.

Оцу дјечака на терет се ставља да је извршио кривично дјело тешка дјела против опште сигурности, док је мајка оптужена због кривичног дјела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја.

Одговорно лице и инструктор из стрељачког клуба сумњиче се за давање лажног исказа.

Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана