Откривено 343.000 непријављених евра у тајном бункеру аутомобила

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД- Цариници су у сарадњи са полицијом, на прелазу Градина спријечили покушај кријумчарења 343.000 непријављених евра, скривених у специјално направљеном бункеру у пртљажнику аутомобила, саопштила је данас Управа царина.

   Случај је откривен у среду када је у вечерњим часовима, на излазу из земље, за детаљну контролу издвојен ВW пасат, шведских регистарских ознака, којим су из Шведске ка Бугарској путовала двојица страних држављана. 
  
 Путници су цариницима на прелазу рекли да сем личних ствари немају ништа да пријаве, али су службеници, сумњајући у њихову изјаву, одлучили детаљно да прегледају аутомобил. 
  
 Убрзо су њихове сумње потврђене, јер су примијетили да је тапацирунг у пртљажнику, иза задњег сједишта, накнадно монтиран. 
 
   То је указало на могућност да се иза металне плоче која је са једне стране била заварена, а са друге причвршћена пур-пеном, налази специјално направљен простор за скривање кријумчарене робе.
  
 Чим су отворили дио скривеног бункера, цариници су видели две пластичне кесе и платнену торбу испуњене непријављеним еврима. Међу новчаницама је највише било оних у апоенима од 50, 20 и 10 евра. 
 

   О свему је одмах обавјештено тужилаштво, па како постоје елементи кривичног дјела, путници су заједно са непријављеним новцем предати полицији у даљу надлежност. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана