Откривен узрок смрти дјечака током невремена у Новом Саду

ГС
Откривен узрок смрти дјечака током невремена у Новом Саду

НОВИ САД - Хитна помоћ у Новом Саду током олујног невремена имала је 25 интервенција, а када је ријеч о дјечаку који је страдао, портпарол Хитне помоћи Зоран Круљ рекао је да је ријеч о удару струје.

"Примили смо позив у улици Вука Мандушића, реч је о удару струје код дечака старог 11 година. Екипе су реаговале по првом приоритету, спроведене су мере кардиопулмоналне реанимације, али дечак је подлегао повредама и преминуо", рекао је Круљ.

Он је навео да је, поред тога, Хитна помоћ још два пута реаговала по пријави повреде, а први позив примила је у 20.23 часова на Београдском кеју, гдје је повријеђена жена када је дрво пало на киоск.

 "Били су присутни ватрогасци и кола Хитне помоћи. Дрво је пало на киоск у којем се налазила жена 1978. годиште која је задобила повреде", рекао је Круљ.

Он је додао да је трећа интервенција Хитне помоћи по пријави повреде била у Ковиљу, када је гром ударио у кућу у којој се налазио мушкарац 1950. годиште, који је након збрињавања и указане помоћи у свесном стању превезен на одељење хирургије Ургентног центра КЦВ.

Круљ је рекао да је  преосталих 22 пута Хитна помоћ интервенисала због узнемирености грађана. 

Он је додао да је дошло и до саобраћајне несреће на Тргу 27. марта, гдје су се сударила два возила. 

"Прегледане су три особе, од тога једно је повријеђено лице 1990. годиште, које је збринуто на лицу места и превезено на одељење хирургије", навео је Круљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана