Откривен илегални мигрантски камп у Србији, пронађена и и безбједносно интересантна лица

Срна
Откривен илегални мигрантски камп у Србији, пронађена и и безбједносно интересантна лица

БЕОГРАД - Илегални мигрантски камп, у којем су пронађена и безбједносно интересантна лица и предмети откривен је у јутрошњој полицијској акцији у Српском Крстуру, општина Нови Кнежевац.

Затечени мигранти у илегалном кампу на обали Тисе биће дислоцирани у Прихватни центар Прешево, а рад са безбједносно интересантним лицима преузеће Полицијска управа Кикинда и Служба за борбу против тероризма.

Акцију под именом "Плажа" предводио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, а усмјерена је ка откривању миграната и идентификацији лица за које постоје индиције да се баве кријумчарењем људи, крађама, изнудама над мигрантима и другим кривичним дјелима.

Вулин, који је заједно са директором полиције Владимиром Ребићем присуствовао акцији, рекао је да је ова кријумчарска банда вршила различита кривична дјела и била је разлог да се грађани у овом дијелу Србије осјете небезбједним.

Вулин је поручио је да се никада неће дозволити никакво формирање илегалних кампова и банди, саопштено је из МУП-а Србије.

-То се неће дозволити и неће се толерисати и одмах по сазнању да се било какви илегални кампови формирају, да се врше било каква кривична дела, Министарство унутрашњих послова ће деловати -истакао је Вулин.

Он је навео да мигрантску кризу није изазвала Србија, нити ће је ријешити, али да ће на њеној територији мигранти морати да се понашају у складу са законом.

-Нећемо дозволити да мигранти врше кривична дела према нашим грађанима, али нећемо дозволити ни да се иживљавају и врше кривична дела према припадницима мигрантске популације. Закон важи за све - рекао је Вулин.

Начелник Полицијске управе Кикинда Душан Глишин рекао је да су међу ирегуларним мигрантима пронађена безбједносно интересантна лица као и предмети и да ће се са њима у складу са законом даље поступати.

Комесар Србије за избјеглице и миграције Владимир Цуцић истакао је да Србија озбиљно приступа миграционом проблему и да Европа нема пуно министара унутрашњих послова који у раним јутарњим сатима са својим припадницима учествују у акцијама, лично им пружајући подршку и помоћ.

- Потпуно је јасно да Србија нема разлога да се брине, јер докле год је принцип дела, а не речи, ми ћемо целом миграционом проблему приступати и даље на веома одговоран, савестан и за Србију најбољи начин - истакао је Цуцић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана