Откривен идентитет мушкарца који је шетао са пушком по Београду 

Агенције
Откривен идентитет мушкарца који је шетао са пушком по Београду 

БЕОГРАД - Мушкарац (76) изазвао је панику када је изашао на Булевар краља Александра у Београду са пушком у руци.

Угледавши мушкарца како са пушком у руци шета Булеваром, успаничени грађани одмах су позвали полицију, а наоружани специјалци са панцирима убрзо су улетјели у једну зграду на Булевару.

“Мушкарац је брзо пронађен, пушка му је одузета, а утврђено је да се ради о ваздушној пушки за коју иначе не треба дозвола, а која је притом била и неупотребљива. Човек је рекао да је желео да пушку однесе у полицијску станицу на Звездари да је преда, јер му је стајала у стану и скупљала прашину”, каже извор "Курира" и додаје да је мушкарац који је узнемирио грађане професор у пензији.

“Он је иначе фин човек, не прави проблеме, живи сам. Раније је радио на факултету, не знамо одакле му идеја да тако са пушком изађе међу људе. Иначе, кад је полиција упала у зграду уплашили смо се јер нисмо знали о чему се ради. Драматично је све то изгледало, имали су панцире и оружје”, испричале су комшије са Булевара.

“У питању је наш комшија, човек из угледне породице, има близу осамдесет година, и професор је у пензији, паметан човек јако и културан. Зачудили смо се кад смо чули да су полицајци дошли код њега. Специјалци су само протутњали зградом, сви смо се успаничили, али комшија је објаснио после да је због неког новог закона отишао у полицију да однесе оружје и да га је неко од пролазника пријавио”, кажу комшије.

Како каже саговорник овог портала, "човјек са пушком" им је рекао "да се потпуно беспотребно подигла прашина, као и да није имао лошу намеру".

“Изашао је неки нови закон, па сам отишао да однесем оружје у полицију. Некима је то било сумњиво, људи су пријавили, али потпуно непотребно, пушка стоји ту у стану 20 година, потпуно неупотребљива. Али, доста ми је било узбуђења за данас, комшије ме познају и знају какав сам, нема потребе за драмом”. рекао је човјек који је данас Булеваром шетао са пушком у руци својим комшијама.

Дачић: Прекршајна пријава против човјека који је носио пушку

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је поднијета прекршајна пријава лицу које је полицијска патрола затекла са пушком у Булевару Краља Александра.

“Полицијска патрола у Булевару Краља Александра затекла је лице И.Д. (76) са пушком, које је изјавило да је пошло по позиву референта за оружје ПС Звездара, како би се категоризацијом оружја решио статус ваздушне пушке коју поседује.

Лицу је поднета прекршајна пријава због кршења Закона о оружју и муницији, којим је забрањено ношење оружја на јавном месту. Ваздушна пушка је привремено одузета.” изјавио је Дачић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана