Отета дјеца румунског милионера нађена у Србији! Дачић открио шок детаље

Г.С.
Отета дјеца румунског милионера нађена у Србији! Дачић открио шок детаље

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић разговарао је данас телефоном са потпредсједником Владе и министром унутрашњих послова Румуније Маријаном Катарином Предојоом и том приликом га обавијестио да су отета дјеца из Румуније пронађена, будући да је овај случај, током претходних дана, заокупљивао румунску јавност.

Наиме, министар Дачић је обавијестио свог румунског колегу да су припадници Министарства унутрашњих послова Управе криминалистичке полиције, Службе за сузбијање криминала и Управе за технику, у сарадњи са Полицијском управом у Нишу, поступајући по пријави кривичног дјела отмице извршеног у Румунији, ухапсили румунског држављанина А. М. (54 -обавјештајних информација, министар Дачић је румунском колеги рекао да је српска полиција у Улици Димитрија Туцовића у Нишу, свега 15 минута по активирању српске картице и мобилног телефона, око 14.30 часова, зауставила аутомобил „мерцедес“ са румунским регистрацијским таблицама, којим је управљао отац отете дјеце М.А. (54), као и троје малољетне дјеце М.Р.А. (8), М.А.А. (9) и М.Р.А. (11).

Дачић је додао да постоје основи сумње да је осумњичени А. М. дјецу отео и илегално довео у Србију, као и да је отмицу планирао доста раније.

Он је иначе, у посљедњих мјесец дана више пута долазио у Србију, док његова дјеца нису званично ушла у нашу земљу.

Такође, истакао је да је код њега полиција пронашла и заплијенила више мобилних телефона и више различитих СИМ картица.

Мајци послали узнемирујућу поруку

Подсјећамо, како је „Курир“ писао, мистерија се продубила након што је испливао снимак двије сестре и једног брата у којем се обраћају својој мајци.

Не желимо да идемо код тебе, желимо да будемо са оцем. Добро смо, али не желимо да дођемо код тебе, јер се не осјећамо пријатно са тобом. Сви волимо тату више, и ови људи који су са нама ће контактирати тату да одемо код њега - рекла је најстарија дјевојчица у подијељеном видео снимку.

Родитељи су већ дуже у рату око дјеце јер су обоје, и мајка и отац, имали одређене забране током поступка. Наиме, оцу је било забрањено да им приђе ближе од 150 метара, а мајци се суди јер је дјеци пријетила смрћу. Након одлуке суда, оба родитеља су судски лишена права.

Румунска и српска полиција ће координисати даље активности на случају.

Ко је милионер чија су дјеца нестала

Њихов отац је оснивач компаније која се бави производњом биодизела, еколошких и биоразградивих производа за чишћење. Тренутно посједује још предузећа у Румунији у различитим областима, док је у прошлости био покровитељ фудбалског клуба УТА Арад.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана