Отац терористе из Младеновца: Нека га вехабије сахране

GS
Отац терористе из Младеновца: Нека га вехабије сахране

Милош Жујовић (25), који је у терористичком нападу испред израелске амбасаде у Београду тешко самостријелом ранио жандарма Милоша Јевремовића (34), према ријечима његовог оца прије четири или пет година је промијенио вјеру, а да су га врбовали људи из Црне Горе.

"То је секта (вехабије). Упознали су се преко неког из Црне Горе. Оженили су га. Тај Селин К. је био са другарицом моје снаје у вези шест-седам година и њој је натакарио хиџаб на главу. И овој његовој, од Милоша. Нашли да га ожене, тако да нема куд. Иначе је био дивно дијете. Послије је прешао у Нови Пазар, тамо има два другара. Тај га је у џамији упознао са Игором Деспотовићем", кроз плач говори Зоран за "Информер".

Прича и да је Милош као дијете ишао у православну цркву.

"Читао је молитве, док га нису зашашавили. Турци су га врбовали. Толико сам се плашио да га не пошаљу негдје, јер више није размишљао својом главом. Свима они одузимају памет. Покушали смо да га одвратимо, али је говорио да смо ми невјерници. Говорио сам му да је он невјерник, да је он напустио вјеру", каже отац убијеног екстремисте из околине Младеновца.

Потом је открио како се син вјенчао са Албанком из Плава и како је изгледао сусрет са снајом којој су се видјеле само очи.

"Они су били у Плаву, у некој џамији, гдје су се вјенчали. Она је узела име Иман, а он је Салхудин, ја сам мислио Сабахудин. Немам појма, ништа не знам... Сада ће унуче 4. јула да напуни годину дана. Милош је у Новом Пазару платио порођај 50.000 динара. Када су дошли овдје први пут, она се већ породила. Када сам је видио, ја сам се заљуљао! Рекао сам да се не долази са оним на глави. Нисам ни видио дијете, да он држи дијете. Онда је она дошла и пољубила мене. Требала је бити овде мјесец и по дана, али је трудна, трећи или четврти месец, па је отишла код доктора у Црну Гору", прича Зоран.

Он открива да је жена водила и по зоолошким вртовима, као и да је хтио да иде у синагогу.

"Добро да је жандарм ван животе опасности, секирам се за њега", рекао је отац.

У недоумици је гдје ће му син бити сахрањен.

"Његове вехабије сад нека га сахране, ови што су га послали! Шта ће, неће на православно гробље? Јеси напустио? Шта ће овдје? Не знам, нисам нормалан. Не знам шта ћу", додаје на крају отац екстремисте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана